Bagt med fløde, smør, kanel og muscovado – toppet med flødeost.
4 timer 47 min
Forberedelse: 30 min
Bagning: 17 min
Hvile: 240 min
Sværhedsgrad: Øvet
Antal serveringer
Gærdej
360 ml Sød, let, havremælkAlt mælk kan bruges, også bare vand. Med sødmælk giver efter min mening den bedste smag.
6 g tørgær12 g hvis du bruger frisk. Mere hvis det skal gå hurtigere. Men det kan gå ud over smagen.
120 g rørsukkerEller alm. sukker. Igen, det med smagen.
3 æg mellem (50-60 g stk)Brug friske. Ved rumtemperatur.
800 g Hvedemel med ca. 12% proteinJeg brugte noget Manitoba og noget ØGO hvedemel
14 g fint havsaltalm fint salt kan også bruges. Men brug kun 12 g.
120 g saltet smørRumtemperatur
Fyld
150 g mørk muscovadosukkerEller brun farin
2 spsk. kanelMængden er smag og behag.
120 g saltet smørrumtemperatur
Bagetopping
250 ml piskeflødeDouble fløde kan også bruges.
80 g mørk muscovadosukkerEller brun farin
1-2 spsk. kanelpulverMængden er smag og behag.
100 g saltet smør (smeltet)
Cream cheese topping (kan undlades)
200 g Philadelphia naturelBrugte den fede. Igen, det er smag og behag.
50 g lys sirup eller maplesirup (Ahornsirup)
50 g flormelis
Fremgangsmåden
Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.
Undgå at skærmen slukker
Gærdej
1.Lun mælken til 35- 40 grader. Tilsat gær og rør igennem.
2.Tilsat sukker, æg og mel. Ælt i ca. 3 min. (medium hastighed) Tilsat salt og ælt 2 ekstra minutter.
3.Tilsat smør og ælt i ca. 15 min til en glat og smidig dej. Det er typisk nødvendigt at skrabe smørret af skålen undervejs.
4.Nu skal dejen hvile i ca. 3 timer ved rumtemperatur. Det gøres bedst i en skål på mindst dobbelt størrelse. Husk og kom film henover.
5.Undervejs, efter ca. 1.5 timer, skal dejen løftes op foldes, formes til en bold og lægges tilbage i skålen.
6.når dejen har hævet i 3 timer sættes skålen, som den er, i køleskabet. I mindst 2 timer eller natten over.
7.Inden dejen udrulles skal fyldet gøres klar!
8.Bagefter kan dejen bare udrulles på et meldrysset bord.
9.Rul dejen ca. 65 cm lang og 45 cm bred.
Fyld til kanelsneglene
1.Pisk det bløde smør sammen med muscovadosukker og kanel. Undgå klumper. Mængden af kanel er en smagssag. Den bedste kanel er Ceylon kanel. Den smager meget anderledes end alm. kanel. Men begge slags kan bruges.
2.Tilsat mere smør hvis massen er før tørt. Den skal kunne smørres ud med en paletkniv!
3.Fordel nu massen med en paletkniv på hele overfladen.
4.Rul nu dejen til en rulle. Bare løst. Ikke stramt. Fej evt. mel væk fra dejens underside, mens du ruller.
5.Skær med en skarp kniv i 12 lige store stykker.
6.Tager er dyb bageplade (40x32cm). Pensl den med blødt smør og fordel sneglene 3x4 styk på pladen. Pres dem en smule flade uden at ødelægge spiralen.
7.Dæk pladen til med film, uden at den rører dejen.
8.De skal nu hæve så de bliver mindst dobbelt størrelse og bliver firkantet og hænger sammen.
9.Du kan med fordel sætte dem i en varm oven, men ikke over 40 grader!
10.Hvis du gør det uden film, skal du spraye med vand, så der er fugtigt i ovnen. Mens de hæver forbereder du bagetoppingen.
11.Når de har hævet nok tager du dem ud af ovnen og skruer op på 185 grader varmluft.
Bagetoppingen
1.Smelt smør og pisk det sammen med muscovadosukker og kanel. Du kan også tilsatte lidt vaniljesukker.
2.Tilsat fløden og mix lidt. Sukker falder lidt til bunds. Men bare rør lidt rundt inden du bruger massen.
3.Fordel, helle denne blanding oven på sneglene. Sørg for hver enkelt bliver dækket lidt.
4.Bag midterst, i forvarmet oven, i 17 til 18 min. Jeg bagte mine i 17 min. Men alle ovne bager forskelligt! Heller bage for varmt end for koldt!
5.Tager dem ud og afkøl dem en smule.
Cream cheese topping
1.Pisk osten, sirup og flormelis sammen. Du kan tilsætte mere eller mindre sukker. Det er smag og behag.
2.Pensl denne blanding på sneglene og server dem lune.
3.De kan sagtens fryses. Men bedst at gøre det uden topping!