Den lækreste banankage jeg har bagt – svampet, også glutenfri.
3 timer 10 min
Forberedelse: 45 min
Bagning: 25 min
Hvile: 120 min
Sværhedsgrad: Øvet
Antal serveringer
Banankage
125 g saltet smørblødt men ikke smeltet
100 g sukker
25 g brun farin
1 tsk VaniljesukkerKøb en ordentlig en. Jeg kan godt lide den fra Condi.dk
2 stk. Æg mellem storeRumtemperatur
4 stk. modne bananerStore, ellers brug 5 alm.
150 g Creme fraiche18 eller 38%
50 g CashewnødderKan undlades eller erstattes med andre nødder.
25 g grove havregrynKan undlades. Giver dejlig bid til kagen.
50 g KokosmelKan undlades. Jeg elsker det.
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Natron
100 g MelAlm hvedemel eller glutenfri mel.
Mælke chokolade topping
50 g SukkerKan undlades. Jeg synes det smager bedre med.
2 dl Piskefløde
400 g God kvalitets mælkechokodeJeg brugte en fra Callebaut
Fremgangsmåden
Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.
Undgå at skærmen slukker
Sådan laver du kagemassen. Erstat mel med havremel for en glutenfri kage!
1.Pisk smør sammen med sukker, farin og vaniljesukker til den er let cremet. Jeg vil anbefale en elpisker!
2.Tilsat 1 æg ad gangen når smørret er pisket nok. Sørg far at ægget er godt blandet, så massen ikke skiller og tilsat det sidste æg. Pisk til massen er samlet. Sæt skålen til siden mens du moser bananerne.
3.Kom alle bananer i en skål. (hvis du skal servere karamelliserede bananer til, skal du købe dem ved siden af!) Mos dem groft med en gaffel eller med elpiskeren. Bemærk! Det er vigtigt du kun moser bananerne groft, det giver kagen en meget bedre konsistens.
4.Tilsat nu creme fraiche, nødder, havregryn og kokosmel til banan blandingen og rør det kun groft igennem. gen, det er vigtigt for konsistensen du ikke rører for meget! Men må gerne se creme fraiche i små klatter.
5.I en tredje skål sigter du mel sammen med bagepulver og natron.
6.Nu kommer du melblandingen på smørblandingen og rører det kort igennem. Man må gerne stadig kunne se melet!
7.Så kommer du banan massen ovenpå og rører kun meget kort igennem.
8.Kagemassen skal se ud som om den ikke er rørt ordentligt sammen. Men melet skal ikke ligge i klumper! Det er afgørende for en lækker konsistens!
9.Fyld massen i en kageformen. Jeg brugte en metalform (20x20 cm) Bagetiden er meget kort fordi det er metal. Kun ca. 25 min i en forvarmet varmluft oven ved 175 grader. Kagen må gerne være lidt klæg.
10.Bager du i ildfast fad, tager det typisk lidt længere. Du kan ikke bruge en træpind for at checke at kagen er bagt. Den vil altid være våd i midten!
11.Afkøl kagen før du laver topping!
Mælkechokolade topping
1.Kom fløde og sukker i en gryde og bring næsten i kog.
2.Pisk grundigt for at opløse sukker. Tager gryden af varmen.
3.Kom hakket mælkechokolade i gryden eller i et litermål. Bland det hele med en stavblender i ca, 1 minut. Toppingen skal være helt glat og blank.
4.Fordel den mængde du synes på kagen og sæt den på køl i mindst 1 time.
5.Server kagen som den er.
6.Alternativ kan du servere den med karamelliserede bananer. Drys nogen bananskiver med et tynd lag rørsukker og karamelliser dem med en gasbrænder. Placer dem på kagen og server kagen straks.
Hvis kagen er for tørt!
Har du enten rørt den for meget eller bagt den for længe!