Goldie med blommer og masser af mandler

En Goldie er en brownie lavet på Gold chokolade. Vanvittig god.

Antal serveringer

  • 85 g smør Jeg bruger saltet smør.
  • 200 g flormelis
  • 3 stk æg Rumtemperatur. Bedst at bruge friske æg.
  • 120 g mel Jeg bruger oftest Øgo hvedemel.
  • 1 stk appelsin Ubehandlet overflade. Kan undlades hvis du ikke kan lide appelsin.
  • 150 g blommer Friske. Frosne duer ikke. Du kan også bruge bær. Brombær, hindbær. Mængderne er op til dig.
  • 150 g mandler Hele mandler med hinder. Du kan selvfølgelig bruge andre nødder. Mængderne er op til dig.
  • 250 g Gold chokolade Fra Callebaud eller det du bedst kan lide. Knapper. Eller hak det groft.

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Tilberedning af basismassen til kagen.

  1. 1. Smelt smør i en gryde eller mikrobølgeovnen. Afkøl kun ganske lidt.
  2. 2. Kom flormelis og smør i en skål og rør en smule rundt i det. Bare ganske kort.
  3. 3. Tilsat æggene og pisk kort igennem.
  4. 4. Tilsat mel. Sigt det på massen og pisk til den er glat. Du kan også bruge en stavblender. Må endelig ikke piskes luftigt!
  5. 5. Denne masse kan i princippet bare fyldes i kageformen. Og sy drysser man bare de resterende ingredienser ovenpå. De synker typisk ned i dejen.

Herfra kan du bruge det du synes. Men til denne Goldie version brug nedenstående.

  1. 1. Riv skallen af appelsinen og kom den i basismassen.
  2. 2. Tilsat bagefter halvdelen af blommerne som er hakket lidt groft og halvdelen af mandlerne og chokoladen. (Jeg bruger næsten altid hele mandler med hinder.)
  3. 3. Vend det kort igennem og fyld i kageformen som er foret med bagepapir.
  4. 4. Fordel bagefter de resterende nødder og blommer på kagen.
  5. 5. Bag i forvarmet varmluftovn ved 180 grader i ca. 25 min. Bedst på midterste hylde. Husk alle ovne bager forskelligt.
  6. 6. Afkøl Goldien til den har rumtemperatur. Så er den klar til de glæde gæster.
  • Sørg altid for at alt er vejet af og står klar.
  • Sørg for at ovnen er tændt.
  • Gør din bageform klar, så du ikke skal bruge tid på den senere.
  • Kagen kan fryses efter bagning.

Andre opskrifter

Toscansk æblekage med pinjekerner, den bedste æblekage jeg kender

2 timer 5 min

Ruby med hindbær, brombær og cashewnødder

1 time 15 min

Utrolig lækker og fugtig blommekage

2 timer

Chewy banancookies med mælkechokolade

48 min