Verdens lækreste citronsnitter

De lækreste fugtige citronsnitter, med en frisk glasur

Her er der nok til en hel bradepande. Ca. 40 snitter. Perfekt til klassens time kage. Snitterne har en lækker og fugtig konsistens og pga. glasuren er smagen perfekt syrligt.

Antal serveringer

Mazarinmasse

  • 800 g Marcipan Max 60% mandler ellers bliver det for tørt.
  • 800 g Rørsukker eller sukker Ikke den grove rørsukker.
  • 800 g Saltet smør Rumtemperatur
  • 8 dl Hele æg Friske er bedst. Ca. 16 stk. Past. æg kan også bruges.
  • 200 g Hvedemel Selvfølgelig en ordentlig kvalitet
  • 100 g Mandelmel Kan undlades. Erstat det med 50 g hvedemel.
  • 2 stk Citron Skal af 2 saft af 1 citron
  • 4 stk Lime Skal af 2 saft af 1 lime

Citronglasur

  • 3 dl Citrussaft (ren citron eller blandet med lime) Resten af limesaften fra mazarin plus citronsaft
  • 1 dl Pasteuriserede æggehvider Giver en blanker glasur end vand. Men vand kan også bruges.
  • 500 g Flormelis
  • 50 g Smør saltet eller usaltet Blødt ikke smeltet.

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Mazarinmasse

  1. 1. Tænd ovnen på 170 °C varmluft.
  2. 2. Kom marcipan og sukker i en røremaskine, kør langsomt sammen.
  3. 3. Tilsæt blødt smør lidt ad gangen, stadig på lav hastighed.
  4. 4. Skrab siderne hvis nødvendigt.
  5. 5. Tilsæt æggene lidt ad gangen – rør massen helt sammen før hvert nyt æg.
  6. 6. Riv skallen af 2 citroner og 4 lime, hak den fint.
  7. 7. Pres saften af 1 citron og 2 lime.
  8. 8. Kom saft, skallen, mel og mandelmel i mazarinmassen, kør til en glat dej.
  9. 9. Fyld massen i en bradepande med bagepapir.
  10. 10. Bag midt i ovnen i 40–45 min., til toppen er fast.
  11. 11. Afkøl kagen.

Citrusreduktion

  1. 1. Pres resten af citroner og lime til ca. 3 dl saft (halvt af hver).
  2. 2. Kog saften ind i en gryde, til næsten al væsken er væk, og den har fået mørkere farve.
  3. 3. Smag på den koncentrerede saft.
  4. 4. Afkøl let.

Glasur & servering

  1. 1. Pisk den afkølede citrusreduktion med flormelis og æggehvider, til glasuren er glat.
  2. 2. Tilsæt evt. 50 g blødt smør for en mere cremet konsistens.
  3. 3. Fordel glasuren over den afkølede kage.
  4. 4. Lad glasuren sætte sig i 30–40 min.
  5. 5. Server – gerne med lidt flødeskum.

Andre opskrifter

Toscansk æblekage med pinjekerner, den bedste æblekage jeg kender

2 timer 5 min

Ruby med hindbær, brombær og cashewnødder

1 time 15 min

Utrolig lækker og fugtig blommekage

2 timer

Goldie med blommer og masser af mandler

1 time 15 min