Verdens lækreste brookie (Brownie med cookiedej)

Den bedste brownie ever.

Antal serveringer

Brownie

  • 150 g saltet smør
  • 120 g god mørk chokolade 65-70% kakao Skal være mørk.
  • 150 g brun farin Eller en alm sukker. Skær ned for sukkermængden hvis du synes der er for meget.
  • 75 g sukker Skær ned for sukkermængden hvis du synes der er for meget.
  • 1 tsk vaniljesukker Bruger selv den fra Condi, eller jeg laver den selv.
  • 100 g hvedemel Bruger typisk Øgo hvedemel.
  • 40 g kakao Bruger en god kvalitet fra Callebaut. (Extra Brut) Men andre kan selvfølgelig også bruges.
  • 3 stk æg (medium) Rumtemperatur
  • 60 g hasselnødder, valnødder, mandler etc Kan vendes i til sidst. Eller undlades.

Cookie

  • 70 g saltet smør
  • 60 g brun farin
  • 35 g sukker
  • ½ tsk vaniljesukker Eller frisk vanilje.
  • 2 stk æg medium (Rumtemperatur)
  • 80 g mel Bruger typisk Øgo
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 70 g mørk chokolade Knapper eller hakket. God kvalitet.

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Brownie

  1. 1. Start med at fore en 20x20 cm metalform med bagepapir. (Bruger du et ildfast fadm bliver bagetiden meget længere.)
  2. 2. Smelt smør og chokolade. Nemmest i mikrobølge oven. Ellers smelter du smør i en gryde og hælder den varmt på chokoladen. Så smelter den også.
  3. 3. Mix brun farin, sukker, vaniljesukker (eller vaniljeekstrakt) mel og kakao grundigt sammen.
  4. 4. Pisk bagefter det hele sammen til en glat masse.
  5. 5. Blend æggene og tilsat langsomt til massen. Pisk kun kort. Til den lige samler sig.
  6. 6. Tilsat nu nødder, hvis du kan lide det.
  7. 7. Fordel i bageformen.

Cookiedej

  1. 1. Smelt smør og tilsat farin, sukker og vaniljesukker.
  2. 2. Afkøl en smule og tilsat æg. Pisk cremet.
  3. 3. Bland mel med bagepulver og natron. Pisk denne blanding i cremen og tilsat de mørke chokoladeknapper.
  4. 4. Fordel denne blanding på brownie. Rør evt. groft i massen.
  5. 5. Bag i forvarmet varmluft oven ved 170 grader (ovne bager meget forskelligt, måske skal den bages varmer i din)
  6. 6. Det tager 25-30 min. Den skal føles lidt underbagt. Er formen stører, forkortes bagetiden en del. Bruger du ildfaste forme, bliver bagetiden en del længere.
  7. 7. Afkøl kagen før du serverer den. Server den ved rumtemperatur.

Andre opskrifter

Toscansk æblekage med pinjekerner, den bedste æblekage jeg kender

2 timer 5 min

Ruby med hindbær, brombær og cashewnødder

1 time 15 min

Utrolig lækker og fugtig blommekage

2 timer

Goldie med blommer og masser af mandler

1 time 15 min