80 g mandlerHele med hinder, eller køb groft hakkede.
700 g blommerBrug helst friske. Vægten er ren kødvægt.
Kagedejen
3 stk ægMedium. Vigtig at du bruger friske. De smager bedre, og har en bedre bageevne. Rumtemperatur.
4 g fint havsaltBruger det fordi jeg synes det smager bedst. Alm fint salt kan også bruges. Men brug lidt mindre.
150 g sukkerAlmindelig eller fin lys rørsukker.
1 stk vaniljestangBrug den du har råd til. Jo bedre vanilje jo mere smag. Vaniljesukker og essens kan også bruges. Igen, det der med smag.
120 g saltet smørSmørret giver fylde, smag og konsistens til kagen. Jeg bruner den, for endnu mere smag.
150 g hvedemelJeg plejer at bruge Øgo. Andre slags kan sagtens bruges. Sigt altid melet. Giver en luftigere kage.
1 tsk bagepulverSkal altid sigtes sammen med melet.
120 ml piskeflødeDet giver kagen sin lækre konsistens og smag
Fremgangsmåden
Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.
Undgå at skærmen slukker
Tænd ovnen
1.Varmluft, 180 grader.
Forbered bageformen
1.Beklæd bunden af en metalringform (Ø 24,5 cm/ 6 cm høj) med bagepapir. Smør siderne med blødt smør og drys med mandelmel, rasp eller alm hvedemel. Luk ringformen rund om bagepapir og klip det overskydende bagepapir væk. Nu er du klar.
Sådan forberedes mandler og blommer.
1.Brug friske blommer! Skyl dem under kold vand. Tør dem. Fjern stenen. Hak blommerne groft.
2.Rist de hele mandler i ovnen til de er gylden brune. Eller lad være hvis du har travlt. Hak dem groft. Undlad dem hvis du ikke kan lide mandler.
3.Kom blommer og mandler i en står skål. Vend kort igennem.
Sådan laves kagemassen.
1.Start med at smelte de 120 g smør i en gryde eller mikrobølgeovnen. For ekstra smag kan du brune smørret på komfuret. Det vil sige varme den til den begynder at få en dejlig, nøddeagtig duft. Afkøl den lidt før du bruger den.
2.Bruger du frisk vanilje, flækkes den på langs og marven skrabes ud. Pisk æg, salt, sukker og vaniljen til en luftig æggesnaps.
3.Skift nu til en dejskraber. Tilsat den smeltede smør mens du langsomt vender den i massen.
4.Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen imens du vender med en dejskraberen.
5.Tilsat fløden til sidst. Vend kort igennem.
6.Vend kagemassen sammen med blommer og mandler.
7.Fyld det hele i ringformen og bag på midterste hylde i 40-45min. Min kage var lidt underbagt. Men det kan jeg nu godt lide. Du kan sagtens bage den 10 min mere.
8.Kagen vil altid virke meget fugtig, fordi blommer indeholder meget væske som de afgiver til kagemassen.
9.Afkøl kagen i mindst 1 time før du serverer den. Vaniljeis og eller flødeskum, samt creme fraiche passer perfekt til.