Toscansk æblekage med pinjekerner, den bedste æblekage jeg kender

Mega nem kage at bage. Smager bare himmelsk.

Antal serveringer

Fyldet til kagen

  • 700 g æbler Ren æblevægt. Aroma, Gala, Fuji, Mutzu osv. Ingrid Marie osv. Bare det ikke er madæbler.
  • 30 g pinjekerner Helst ristet på forhånd. Kan undlades. Men så er det ikke den rigtige toscanske version.
  • 2 stk citroner
  • 50 g rosiner
  • 50 ml rom Undlad hvis du vil.

Kagedejen

  • 3 stk æg Medium. Vigtig at du bruger friske. De smager bedre, og har en bedre bageevne. Rumtemperatur.
  • 4 g fint havsalt Bruger det fordi jeg synes det smager bedst. Alm fint salt kan også bruges. Men brug lidt mindre.
  • 150 g sukker Almindelig eller fin lys rørsukker.
  • 1 stk vaniljestang Brug den du har råd til. Jo bedre vanilje jo mere smag. Vaniljesukker og essens kan også bruges. Husk altid og bruge en god kvalitet. Igen, det der med smag.
  • 120 g saltet smør Smørret giver fylde, smag og konsistens til kagen. Jeg bruner den, for endnu mere smag.
  • 120 g hvedemel Jeg plejer at bruge Øgo. Andre slags kan sagtens bruges. Sigt altid melet. Giver en luftigere kage.
  • 1 tsk bagepulver Skal altid sigtes sammen med melet.
  • 120 ml piskefløde Det giver kagen sin lækre konsistens og smag
  • 20 g mandelflager

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Tænd ovnen

  1. 1. Varmluft, 180 grader

Forbered bageformen

  1. 1. Beklæd bunden af en metalringform (Ø 24,5 cm/6 cm høj) med bagepapir. Smør siderne med blødt smør og drys med mandelmel, rasp eller alm hvedemel. Luk ringformen rund om bagepapir og klip det overskydende bagepapir væk. Nu er du klar.

Sådan forberedes pinjekerner, æbler og rosiner.

  1. 1. Brug friske æbler! Fjern kernehuset og skrald æblerne. Skær dem i mindre tern. Pres evt. lidt citronsaft henover. Du må ikke ligge dem i vand!
  2. 2. Rist pinjekerner i ovnen til de er gylden brune.
  3. 3. Vend æblerne sammen pinjekernerne. Revet citronskal og saften af 2 citroner. Samt rom.

Sådan laves kagemassen.

  1. 1. Start med at smelte de 120 g smør i en gryde eller mikrobølgeovnen. For ekstra smag kan du brune smørret på komfuret. Det vil sige varme den til den begynder at få en dejlig, nøddeagtig duft. Afkøl den lidt før du bruger den.
  2. 2. Bruger du frisk vanilje, flækkes den på langs og marven skrabes ud. Pisk æg, salt, sukker og vaniljen til en luftig æggesnaps. Skift til en dejskraber.
  3. 3. Tilsat den smeltede smør mens du langsomt vender med skraberen i massen.
  4. 4. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt i.
  5. 5. Tilsat fløden til sidst. Rør lidt rundt.
  6. 6. Kom kagemassen på æbleblandingen, vend kort igennem.
  7. 7. Fyld det hele i ringformen. Drys med mandelflager.
  8. 8. Bag på midterste hylde i ca. 40-45 min. Alle ovne bager forskellige. Måske skal den bages længere. Den må ikke være for flydende i midten!
  9. 9. Kagen skal være lidt fugtigt, så smager den efter min mening bedst.
  10. 10. Afkøl kagen i mindst 1 time før du serverer den. Drys med flormelis og server med vaniljesauce, Vaniljeis og eller flødeskum. Creme fraiche passer også perfekt til.
  • Start med at tænde for ovnen på 180 grader varmluft. Husk og bag på midterste rille.
  • Brug mindst en 24.5 cm kageform i metal. 6-6.5 cm høj.

Andre opskrifter

Ruby med hindbær, brombær og cashewnødder

1 time 15 min

Utrolig lækker og fugtig blommekage

2 timer

Goldie med blommer og masser af mandler

1 time 15 min

Chewy banancookies med mælkechokolade

48 min