Hindbærsnitter som jeg spiser dem

Endelig en hindbærsnitte, ikke for sød, toppet med tranebærglasur.

De fleste kender den sukkersøde version af en hindbærsnitte. Hindbærmarmelade lagt sammen med to tørre mørdejsplader og en mega sød glasur. Denne hindbærsnitte smager af dejlig hindbær. Snitten har en lækker, lidt blød konsistens, fordi dejen er bagt sammen med den hjemmelavede hindbærmarmelade. Og den sukkersøde glasur erstattes med en let syrlig tranebærglasur.

Antal serveringer

Mørdej

  • 285 g Saltet smør (kold)
  • 200 g Fin rørsukker Den fines grov og fin.
  • ½ tsk. Vaniljesukker
  • 385 g Hvedemel
  • 70 g Mandelmel
  • 1 Æg
  • ½ tsk. Fint havsalt Hvis du bruger alm fint salt, skal du bruge lidt mindre.

Hindbærmarmelade

  • 500 g Frosne hindbær Bedst hvis du selv kan plukke og fryse. Frosne bær er bedst til marmelade.
  • 250 g Sukker
  • 10 g Vaniljesukker eller 1 vaniljestang
  • 8 g Rød melatin eller 6 g pektin NH

Tranebærglasur

  • 0.4 dl Koncentreret tranebærsaft Her er det vigtigt at den er sur og kraftig i smagen som f.eks. Voelkels
  • 0.1 dl Friskpresset citronsaft
  • 300 g Sigtet flormelis

Pynt

  • 20 g Frysetørrede hindbær De giver ekstra syre, men er ikke absolut nødvendigt.

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Dej

  1. 1. Skær koldt smør i mindre stykker.
  2. 2. Kom alle ingredienser i en røremaskine med spade.
  3. 3. Bruges frisk vanilje: skrab kornene ud, bland med lidt sukker og tilsæt.
  4. 4. Kør dejen på laveste hastighed, til smørklumperne er væk og dejen hænger sammen.
  5. 5. Undgå at ælte for meget.
  6. 6. Del dejen i to, form til flade firkanter og pak ind i plast.
  7. 7. Læg på køl i ca. 30 min.

Marmelade

  1. 1. Tø bærrene op og kom i en lille gryde med sukker og vaniljesukker.
  2. 2. Bring i kog.
  3. 3. Gem 2 spsk. sukker og blend det med pektin/melatin.
  4. 4. Drys pektinblandingen i under omrøring og kog kort igennem.
  5. 5. Smag til med citronsaft og giv et kort opkog.
  6. 6. Afkøl i køleskab uden låg. Når kold → på med låg.

Samling, bagning & glasur

  1. 1. Rul halvdelen af dejen ud på bagepapir med lidt mel, i pladestørrelse.
  2. 2. Læg dejen i bradepanden og prik huller med en gaffel.
  3. 3. Fordel ca. 500 g marmelade ovenpå, lad en tynd kant være fri.
  4. 4. Pensl kanten med lidt sammenpisket æg.
  5. 5. Rul den anden halvdel af dejen ud, løft over (evt. på kagerulle) og læg ovenpå.
  6. 6. Pres kanterne sammen med fingrene/bagsiden af en kniv.
  7. 7. Prik også overfladen med en gaffel.
  8. 8. Bag nederst i forvarmet ovn ved 200 °C varmluft i ca. 30 min. til gyldenbrun.
  9. 9. Afkøl i bradepanden.
  10. 10. Rør flormelis, tranebærsaft og citronsaft til en glasur.
  11. 11. Fordel med sprøjtepose på kagen og drys evt. frysetørrede hindbær.
  12. 12. Når glasuren er sat, skær i ønsket størrelse.

Andre opskrifter

Toscansk æblekage med pinjekerner, den bedste æblekage jeg kender

2 timer 5 min

Ruby med hindbær, brombær og cashewnødder

1 time 15 min

Utrolig lækker og fugtig blommekage

2 timer

Goldie med blommer og masser af mandler

1 time 15 min