Den ultimative spicy mango chutney

Krydret, sød og syrlig mango chutney med varme indiske noter.

Antal serveringer

  • 20 g Olivenolie
  • 2 stk rødløg (mellemstor) Alm løg kan også bruges men giver en anden smag.
  • 25 g Ingefær Ren vægt uden skrald.
  • 15 g Sennepskorn
  • 4-5 stk hele kardemommekapsler
  • 2 tsk Madras karry
  • Salt og peber
  • ½ tsk Chili flager Eller ½ frisk chili
  • 100 g Rørsukker Alm sukker kan også bruges.
  • 20 g Brun farin
  • 400 g Mango Jeg brugte frosne mangotern. Frisk mange er endnu bedre.
  • 2 dl Mangosirup (Ziropa) Appelsinsirup eller juice kan også bruges. Helst frisk presset.
  • 1.5 dl Eddike Jeg brugte hindbæreddike, men æblecider eddike er også god.
  • 5 stk Limeblad Frisk eller frossen.
  • ½ citron, saften af

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Forbered krydderier og grøntsager

  1. 1. Kom olie i en gryde og varm op ved middel varme.
  2. 2. Hak ingefær og rødløg fint.
  3. 3. Tilsæt løg og ingefær i gryden sammen med sennepskorn og kardemomme.
  4. 4. Svits til løgene begynder at tage farve.

Byg smagen op

  1. 1. Tilsæt salt, peber, chiliflager (eller frisk chili) og karry.
  2. 2. Svits krydderierne kort igennem.
  3. 3. Kom sukker og brun farin i, og lad det karamellisere under omrøring.
  4. 4. Tilsæt mango og rør det hele godt sammen.

Simring og færdiggørelse

  1. 1. Tilsæt mangosirup, eddike og et limeblad.
  2. 2. Lad det simre i ca. 20 min., til mangoen falder fra hinanden.
  3. 3. Smag til med citronsaft.
  4. 4. Justér evt. med ekstra salt og peber.
  • Chutneyen kan serveres varm eller kold. Jeg elsker og servere den til boller i karry.

Andre opskrifter

Toscansk æblekage med pinjekerner, den bedste æblekage jeg kender

2 timer 5 min

Ruby med hindbær, brombær og cashewnødder

1 time 15 min

Utrolig lækker og fugtig blommekage

2 timer

Goldie med blommer og masser af mandler

1 time 15 min