Cremet citrontærte med fløjlsblød marengs

Hvis du elsker citrontærte så prøv denne lækre opskrift.
Tærtering perforeret Ø15 cm 2 cm høj
Tærtering perforeret Ø15 cm 2 cm høj
Perforeret bagemåtte 40x30 cm
Perforeret bagemåtte 40×30 cm
Kronbladstylle Ø 13 mm
Kronbladstylle Ø 13 mm

Antal serveringer

Mørdej

  • 240 gr hvedemel Brug mel mel med 10-12% protein.
  • 180 gr koldt smør Skåret i tern.
  • 90 gr flormelis Sigtet.
  • ½ stk æg Brug helst friske æg. De har en bedre smag. Men pasteuriserede æg kan også bruges.

Citroncreme

  • 4 stk citroner Jeg bruger kun økologiske citroner. Vigtigt at du bruger frisk citronsaft.
  • 45 g æggehvider Friske eller pasteuriserede.
  • 130 g æggeblommer Friske eller pasteuriserede.
  • 100 g sukker
  • 125 g saltet smør Kold

Marengs

  • 50 g æggehvider Friske eller pasteuriserede.
  • 100 g sukker

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Start med forberede tærteringen..

  1. 1. Jeg anbefaler at bruge en perforeret ringform til tærten. Ø 15 cm 2 cm høj. Samt en perforeret bagemåtte.
  2. 2. Det gør at mørdejen bager mere ensartet og bliver lækker sprød. Desuden kan den bages direkte fra fryseren uden at blindbage dejen først.
  3. 3. Smør ringen med et tynd lag blødt smør på indersiden.
  4. 4. Placer den på en plade med bagepapir. Den skal kunne være i fryseren.

Mørdej

  1. 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. 2. Kom alle ingredienser - undtagen æg - i en røreskål. Rør med ’K-spaden’ til en ’sandet’ konsistens.
  3. 3. Tilsæt æg og kør sammen til dejen netop er samlet.
  4. 4. Der er forskellige muligheder hvordan man laver tærten. Hvis tærten skal ligne den på billede, skal du bruge en perforeret tærtering.
  5. 5. Rul dejen ud til en bund på ca. 4 mm tykkelse. Stor nok så den er lidt stører end tærteringen. Rul dejen over ringen.
  6. 6. Pres midten ned og pres siderne fast på ringen. Pres godt til. Hele vejen rundt. Skær overflydende dej af. Prik bunden med en gaffel.
  7. 7. Sæt tærten på frost i mindst 30 min. Før du bager den i ca. 15 min gylden brun. Bagetider kan variere meget. Afkøl den bagefter.
  8. 8. Du kan også lave tærten den prof. vej. Her ruller man dejen ud i samme tykkelse. Nu skal du skære et bånd som skal danne tærtens kant.
  9. 9. Båndet presses fast i den smurte ring. Nu løfter du ringen med dejen og ligger den oven på den resterende dej, for at lave bunden.
  10. 10. Bare pres formen ned i dejen så ringformen skærer igennem dejen.
  11. 11. Tryk bund og kant let sammen og skær tærtens overkant til. Frys. Bag som ovenstående.

Citroncremen

  1. 1. Riv skallen af en citron.
  2. 2. Pres citronerne. Du skal bruge 1 dl citronsaft.
  3. 3. Kog 1 dl citronsaft og citronskallen op i en gryde sammen med sukker, æggeblommer og hvider.
  4. 4. Legér til 84 grader imens du pisker. Massen skal være tyk.
  5. 5. Kom massen i et litermål, tilsæt smør i tern og blend til en ensartet konsistens.
  6. 6. Fyld cremen i en sprøjtepose og afkøl i køleskabet.
  7. 7. Sprøjt citroncremen i tærten og glat overfladen. Opbevar tærten på køl i en lukket beholdere.

Marengs

  1. 1. Hæld sukker og hvider i en metalskål over et vandbad og smelt sukkeret under omrøring.
  2. 2. Når alt sukker er smeltet, tages massen af varmen og piskes til en stiv marengs.
  3. 3. Fyld i sprøjtepose med en tylle og sprøjt mønster på tærten.
  4. 4. Brænd marengsen forsigtigt med gasbrænderen.

Andre opskrifter

Sprøde honning tuile som holder sig sprøde

29 min

Glutenfri rugbrød med masser af kerner

3 timer

Lækre chokoladecookies med brunet smør

1 time 14 min

Mega mums blondie med hindbær, og cashewnødder

1 time 15 min