Chewy kakao-hasselnødde marengs med blød center

Super chewy marengs som familien vil elske.

Disse marengs smelter på tungen. Sprød udenpå og lækker sej indeni. Jeg har tilsat kakao og ristede hasselnødder. Men du kan prøve med andre variationer. Kokos (kun 50 g) , lakrids i stedet kakao, mandler, cashewnødder osv.

Antal serveringer

  • 2 dl æggehvider Pasteuriserede eller friske
  • 250 g sukker
  • 70 g vand
  • 20 g Kakao pulver Ca. 1½ spsk. ikke for bitter kakao pulver
  • 50 g Flormelis
  • 100 g hakkede ristede hasselnødder Kan undlades. Brug andre nødder, eller evt. kokosmel. Men her bruges kun 50 g

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Sukkerlage & æggehvider

  1. 1. Forvarm ovnen til 145 °C varmluft.
  2. 2. Kom vand og sukker i en lille gryde (casserole).
  3. 3. Rør forsigtigt med en spiseske i starten, indtil sukkeret er opløst. Når det først koger, må du ikke røre mere – ellers kan det krystallisere.
  4. 4. Lad det koge op.
  5. 5. Kom imens æggehviderne i en røremaskine med piskeris (eller håndmixer).
  6. 6. Tilsæt 2–3 dråber eddike (det gør hviderne mere seje).
  7. 7. Pisk ved middel hastighed.

Marengsmasse

  1. 1. Når sukkerlagen når 110 °C, skru en smule op for piskningen – hviderne skal være cremede, men ikke færdigpiskede.
  2. 2. Når sukkerlagen når 120 °C, tag gryden af varmen.
  3. 3. Tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle til hviderne, mens maskinen kører.
  4. 4. Når alt sukkerlagen er tilsat, skru op for hastigheden og pisk, til marengsen er luftig og sej.
  5. 5. Skru ned for hastigheden og drys flormelis i.
  6. 6. Stop maskinen så snart flormelisen er blandet ind.
  7. 7. Vend nødder og kakaopulver forsigtigt i marengsen – rør kun kort, så den bevarer sin konsistens.

Bagning & servering

  1. 1. Fordel marengsen i store klatter (6–8 stk.) på en bageplade med bagepapir.
  2. 2. Bag på midterste rille i ovnen i 1 time.
  3. 3. Tag dem ud og afkøl i ca. 30 min.
  4. 4. Nyd dem!
  • Stik evt. chokoladestykker i marengsen inden bagning.
  • De bliver endnu bedre efter en nat i en lukket beholder – så bliver de mere seje.
  • Tilsætter du mere sukker fra start (fx 350 g sukker til 2 dl hvider), holder de bedre formen.

Andre opskrifter

Toscansk æblekage med pinjekerner, den bedste æblekage jeg kender

2 timer 5 min

Ruby med hindbær, brombær og cashewnødder

1 time 15 min

Utrolig lækker og fugtig blommekage

2 timer

Goldie med blommer og masser af mandler

1 time 15 min