En virkelig lækker kombination af pærer, chokolade og abrikos.
55 min
Forberedelse: 25 min
Hvile: 30 min
Sværhedsgrad: Øvet
Bageform (alu) 30×20 cm
Antal serveringer
Kagefyld
4 stk Conference pærerAndre pærer kan også bruges. Hvis de er meget modne skal de ikke steges.
2 spsk. sukker
2 spsk. olivenolie, sådan ca
20 g smør, sådan ca.
Kagedej
100 g hvedemelJeg bruger Øgo. Det virker fint.
½ tsk. bagepulver
30 g kakaopulverBrug en god kvalitet som er uden sukker. Jeg brugte en fra Callebaut (Extra Brute)
60 g smørsaltet smør rumtemperatur
1/4 tsk saltJeg bruger fint havsalt. Bare brug lidt.
110 g mørk chokoladeJeg brugte 811 fra Callebaut
90 g sukker
½ tsk vaniljesukkerJeg køber altid den fra Condi. Frisk vanilje kan selvfølgelig også bruges.
2 stk æg
1,25 dl sødmælkletmælk, havremælk, laktosefri mælk. Alle kan bruges.
4 stk Conference pærerAndre kan også bruges. Hvis de er meget modne, skal de ikke steges.
Kagepynt (det er pynt men gør kagen meget bedre)
150 g abrikosmarmelade
30 g hasselnøddeflagerMandelflager er også perfekte.
Fremgangsmåden
Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.
Undgå at skærmen slukker
Tænd ovnen
1.Varmluft, 190 grader
Forbered bageformen
1.Beklæd bunden af en firkantet metalform med bagepapir. 30x20 cm var den jeg brugte.
Forbered pærerne. Kagen smager bedst hvis pærerne bliver stegt og karamelliseret først!
1.Skral pærerne og fjern kernehuset. Jeg brugte et kuglejern (parisiennejern) Så kan kernehuset fjernes nedefra.
2.Skær dem i tykke, runde skiver. Steg dem i olie og smør på en varm pande til de er gylden brune på den ene side.
3.Vend dem. Drys sukker henover og lad den karamellisere. Ryst på panden og tager dem af varmen.
4.Afkøl dem.
Kagedejen
1.I en mellemstor skål blandes mel, kakaopulver, bagepulver og salt. Sigt det hele.
2.Smelt smør og mørk chokolade i en lille skål i mikrobølgeovn eller på komfuret i en lille gryde ved lav varme. Det skal ikke koge, bare smelte.
3.Hæld den smeltede chokoladeblanding i en stor skål, tilsæt sukker/vaniljesukker og pisk med en elektrisk mixer ved middelhøj hastighed i et par minutter, indtil blandingen er lys i farven.
4.Tilsæt æg og fortsæt med at piske til massen er glat.
5.Tilsæt melblanding og mælk, skiftevis i to omgange, pisk kun til det hele er blandet.
6.Tilsat den hakkede chokolade. Her må du også gerne tilsætte nødder eller lignende hvis det er det du ønsker. Vær kreativ.
7.Fordel denne masse i kageformen.
8.Fordel pærerne på kagemassen.
9.Drys med hasselnøddeflagerne. Bag kagen og check den efter 15 min. Heller den er en smule blød på toppen end tørbagt. Afkøl den når den er færdig.
10.Kom abrikosmarmeladen i en lille casserole. Tilsat 2 spsk. vand. Bring det i kog og kog det kort igennem.
11.Pensl denne blanding på kagen. Sørg for og lukke alle huller rund om pærerne. Du kan servere kagen uden abrikosmarmelade. Men tro mig, den er meget bedre med.
12.Server kagen med creme fraiche, rørt med lidt citronskal og vanilje. Husk og servere den ved rumtemperatur.
Start med at tænde for ovnen på 190 grader varmluft. Husk og bag på midterste rille.
Vigtigt at der er pærer til hvert stykke kage, ellers kan den virke tørt.
Læg aldrig skrallet frugt i vand, det fjerner smag og de bliver for våde til at kunne steges.