Chewy banancookies med mælkechokolade

Hvis du elsker bananer, vil du elske disse mega lækre og chewy cookies.

De her banancookies er mega nemme og lave. Bare kom i gang. Cashewnødder giver dem en lækker bid.

Antal serveringer

Cookiedej

  • 260 g saltet smør Usaltet smør kan også bruges. Så skal du bare tilsætte 5 g ekstra salt til opskriften!
  • 140 g stenformalet mel Giver ekstra konsistens. Kan erstattes med alm. mel
  • 150 g alm. hvedemel
  • 15 g fint havsalt Bruger du alm fint salt er 10 g nok
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g brun farin Eller muscovadosukker
  • 220 g sukker Fint lyst rørsukker kan også bruges.
  • ½ tsk vaniljeekstrakt Eller brug lidt vaniljesukker1
  • 1 æg mellem/frisk rumtemperatur
  • 1 æggeblomme frisk rumtemperatur
  • 200 g mælkechokolade Jeg brugte knapper fra Callebaud. Brug den du bedst kan lide. Du kan også bruge mørk chokolade.
  • 200 g cashewnødder Mindre kan også gøre det.
  • 4 stk bananer Gerne modne, endda helt sorte. Ca. 270-300 g frugtkød

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Brunet smør

  1. 1. Kom alt smør i en gryde ved middel varme.
  2. 2. Lad det smelte og varme, til det dufter nøddeagtigt og får en let gylden farve.
  3. 3. Tag gryden af varmen og skrab bundfaldet med en træspatel.
  4. 4. Hæld smørret over i en ren beholder.
  5. 5. Afkøl til stuetemperatur (evt. i køleskabet for at gå hurtigere).

Cookiedej

  1. 1. Bland de tørre ingredienser i en skål (mel, bagepulver, salt).
  2. 2. I en større skål: pisk det afkølede smør sammen med brun farin, sukker og vanilje, til det bliver cremet.
  3. 3. Tilsæt æg og æggeblomme, pisk kort.
  4. 4. Sigt melblandingen i og rør med en dejskraber, til dejen er glat.
  5. 5. Mos bananerne let med en gaffel (lad gerne være klumper) og tilsæt sammen med chokolade og nødder.
  6. 6. Rør dejen sammen, til den er ensartet.

Bagning

  1. 1. Forvarm ovnen til 175 °C varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. 2. Form kugler af dejen (ca. 100–120 g pr. stk.), evt. med en isske.
  3. 3. Placer 3–4 cookies pr. plade.
  4. 4. Bag i ca. 17–18 min. (tjek efter 16 min., da ovne varierer).
  5. 5. Tag dem ud, mens de stadig er lidt bløde i midten.
  6. 6. Afkøl på rist – og nyd dem!

Andre opskrifter

Toscansk æblekage med pinjekerner, den bedste æblekage jeg kender

2 timer 5 min

Ruby med hindbær, brombær og cashewnødder

1 time 15 min

Utrolig lækker og fugtig blommekage

2 timer

Goldie med blommer og masser af mandler

1 time 15 min