Lækre chokoladecookies med brunet smør

Du vil elske disse mega lækre chokoladecookies.

De her chokoladecookies er mega nemme at lave. Bare kom i gang.

Antal serveringer

Cookiedej

  • 100 g saltet smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1 stk æg 50 g vejer typisk dem som er mellem størrelse!
  • 1 tsk bagepulver Pas på med en teske. Skeen skal bare fyldes lidt, ikke en kæmpe bunke.
  • 150 g mel Jeg bruger Øgo. Det fungerer fint.
  • 120 g mørk chokolade Brug en god kvalitet. Jeg brugte chokoladeknapper fra Callebaut som hedder 811.

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Brunet smør

  1. 1. Kom alt smør i en gryde ved middel varme.
  2. 2. Lad det smelte og varme, til det dufter nøddeagtigt og får en let gylden farve.
  3. 3. Tag gryden af varmen og skrab bundfaldet med en træspatel.
  4. 4. Hæld smørret over i en ren beholder.
  5. 5. Afkøl til stuetemperatur (evt. i køleskabet så køler det hurtigere).

Cookiedej

  1. 1. Kom den afkølede brune smør, sammen med brun farin og sukker i en skål og rør den lidt cremet.
  2. 2. Tilsæt æg og pisk kort igennem.
  3. 3. Bland de tørre ingredienser i en skål (mel, bagepulver, salt).
  4. 4. Sigt melblandingen i og rør med en dejskraber, til dejen er glat.
  5. 5. Tilsat chokoladeknapper eller hakket chokolade. Rør dejen sammen, til den er ensartet.
  6. 6. Hvis du har lyst, kan du komme nødder eller andre ingredienser i dejen.
  7. 7. Form dejen til kugler a 70 g. Kom kuglerne ca. 30 min på køl inden du bager dem. Det er ikke absolut nødvendigt, men så holder de endnu bedre på formen.
  8. 8. Når tiden er gået sætter du dej-kuglerne på bagepladen. Der kan max være 6 stk. pr plade. Tryk dem en smule flad.

Bagning

  1. 1. Tænd ovnen på 180 °C varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. 2. Når tiden er gået sætter du dej-kuglerne på bagepladen. Der kan max være 6 stk. pr plade. Tryk dem en smule flad.
  3. 3. Bag i ca. 14 min. Husk alle ovne bager forskellige. Så bagetider kan variere lidt.
  4. 4. Tag dem ud, mens de stadig er lidt bløde i midten.
  5. 5. Afkøl på en rist – og nyd dem!
  • Både cookiedejen og cookies kan fryses!
  • Hvis den brune smør bruges lidt varmer, kan noget af chokoladen smelte når du tilsætter den.
  • Det gør ikke noget. Så få du bare lækre, mere brune cookies.

Andre opskrifter

Sprøde honning tuile som holder sig sprøde

29 min

Cremet citrontærte med fløjlsblød marengs

2 timer 20 min

Glutenfri rugbrød med masser af kerner

3 timer

Mega mums blondie med hindbær, og cashewnødder

1 time 15 min