Disse honningtuile smager bedre end alm. tuiledej og holder sprødheden.
29 min
Forberedelse: 20 min
Bagning: 9 min
Sværhedsgrad: Begynder
Silikoneform blad 30×20 cmPincet med knæk 16 cmPalet, vinklet 9×2 cm
Antal serveringer
Honningtuiledej Denne opskrift har jeg selv opfundet. Fordi jeg var træt af den almendelig tuiledej, som alt for nemt knækker og mister sprødheden.
50 g saltet smør
50 g akaciehonningBrug flydende honning.
20 g isomaltGiver mere sprødhed til tuils. og gør at de ikke knækker så hurtigt. Men kan erstattes med alm sukker.
55 g hvedemelGlutenfri mel (f.eks. havremel) kan nok også bruges. Men jeg har ikke selv prøvet det.
25 g æggehviderFrisk eller pasteuriserede.
Fremgangsmåden
Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.
Undgå at skærmen slukker
Sådan laves dejen.
1.Tænd ovn på 170 gr varmluft.
2.Smelt honning og isomalt stille og roligt i en gryde. Tager det af varmen og afkøl det lidt. Pas på, det bliver meget varmt.
3.Smelt smør for sig selv.
4.Hæld smør og honningmassen i en skål og pisk det glat.
5.Afkøl til ca 60 gr og tilsæt mel og æggehvider. Pisk til en glat masse.
6.Smør massen i silikoneformen. Det gøres klart nemmest med en palet med vinkel. Køb den, den kan bruges til mange ting. Fjern overskydende dej fra overfladen.
7.Bag tuilene i ca. 9 min. Eller til de har fået en flot brun farve. Tager dem ud og vent i ca. 1 min. Ellers knækker de for hurtigt.
8.Med en pincet tages tuiles-bladene forsigtigt ud af formene og lægges på en kagerulle eller lign, så bladene får en buet facon.
9.Afkøl dem før du tager dem af.
10.Opbevares i en lukket beholder. Smager bedst på selve dagen. Men holder sig sprøde i mange dage.