Mega mums blondie med hindbær, og cashewnødder

En blondie er en brownie lavet med hvid chokolade. Den er bare lækker.
Bageform 20×20 cm

Antal serveringer

  • 85 g smør Jeg bruger saltet smør.
  • 200 g flormelis
  • 1 stk appelsin
  • 3 stk æg Rumtemperatur. Bedst at bruge friske æg.
  • 120 g mel Jeg bruger oftest Øgo hvedemel.
  • 1 stk citron Ubehandlet overflade. Kan undlades hvis du ikke kan lide appelsin.
  • 150 g hindbær Friske. Frosne duer ikke.
  • 150 g cashewnødder Hele cashewnødder. Du kan selvfølgelig bruge andre nødder. Mængderne er op til dig.
  • 250 g hvid chokolade Jeg brugte W2 fra Callebaud i knapper.

Fremgangsmåden

Klik på hvert punkt i fremgangsmåden for at strege dem ud, så du kan se, hvor langt du er nået.

Undgå at skærmen slukker

Inden du bager!

  1. 1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  2. 2. Forbered bageformen. Jeg brugte en 20x20 metalform med høj kant. Beklæd den med bagepapir.

Tilberedning af basismassen til kagen.

  1. 1. Smelt smør i en gryde eller mikrobølgeovnen. Afkøl kun ganske lidt.
  2. 2. Kom flormelis og smør i en skål og rør en smule rundt i det. Bare ganske kort.
  3. 3. Tilsat æggene og pisk kort igennem.
  4. 4. Tilsat mel. Sigt det på massen og pisk til den er glat. Du kan også bruge en stavblender. Må endelig ikke piskes luftigt!
  5. 5. Denne masse kan i princippet bare fyldes i kageformen. Og så drysser man bare de resterende ingredienser ovenpå. De synker typisk ned kagemassen.

Herfra kan du bruge det du synes. Men til denne Goldie version brug nedenstående.

  1. 1. Riv skallen af appelsinen og kom den i basismassen.
  2. 2. Tilsat bagefter halvdelen af bærrene og halvdelen af cashewnødder samt chokoladen.
  3. 3. Vend det kort igennem og fyld i kageformen som er foret med bagepapir.
  4. 4. Fordel bagefter de resterende hindbær og nødder på kagen.
  5. 5. Bag i forvarmet varmluftovn ved 180 grader i ca. 25 min. Bedst på midterste hylde. Husk alle ovne bager forskelligt.
  6. 6. Afkøl kagen til den har rumtemperatur. Så er den klar til de glæde gæster.

Andre opskrifter

Sprøde honning tuile som holder sig sprøde

29 min

Cremet citrontærte med fløjlsblød marengs

2 timer 20 min

Glutenfri rugbrød med masser af kerner

3 timer

Lækre chokoladecookies med brunet smør

1 time 14 min